woensdag 14 december 2011

Prestatieladder Sociaal Ondernemen

Binnenkort is het mogelijk om de prestaties op het gebied van sociale aspecten in kaart te brengen. TNO ontwikkelt een 'prestatieladder socialer ondernemen'. Vooral bedrijven die werken voor overheden, lopen nu het risico door de bomen het bos niet meer te zien. Er zijn namelijk verschillende 'sociale aspecten' in omloop:

  1. Sociale aspecten duurzaam inkopen: houdt u voldoende rekening met mensenrechten in uw keten? De mensenrechten, die overheden u kunnen verplichten te respecteren zijn: geen kinderarbeid, geen discriminatie, geen dwangarbeid en vrijheid van vakvereniging. Het zwaartepunt van deze eisen ligt bij respecteren van mensenrechten in andere landen, zoals Congo, India. Dat wil niet zeggen dat deze eis ook voor onze lokale ondernemerspraktijk relevant is.
  2. Sociale return: op welke wijze biedt u ruimte aan mensen met een arbeidshandicap? Het zwaartepunt van deze eisen ligt bij onze nationale arbeidsmarkt. Deze eis wordt met het aanscherpen van de Wet Werken naar Vermogen zeer actueel. De prestatieladder van TNO richt zich op de sociale aspecten uit deze categorie. Meer weten?
http://www.tno.nl/content.cfm?context=thema&content=inno_nieuwsbericht&laag1=891&laag2=904&item_id=2011-12-13%2011:31:54.0&Taal=1

Of download de handleiding Social Return
http://www.tno.nl/downloads/Handleiding%20social%20return.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten